Forum elpio.pl

Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy   Projekt, montaż, serwis

Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.

#1 08-07-2009 19:41:04

zatracona
Użytkownik

który mulitswitch lepszy? triax czy wavefrontier ?

witam mam pytanie: który mulitswitch jest lepszy czeski wavefrontier czy dunski triax? nie wiem na który sie zdecydowac? z gory dzieki za pomoc

#2 08-07-2009 21:48:38

rtvprojetk
Użytkownik

Re: który mulitswitch lepszy? triax czy wavefrontier ?

Witaj; Wavefrontier łatwo przesterować, triax trochę lepszy. Proponuje skożystac z firmy instaltorskiej, aby zmierzyła poziomy sygnału i na tej podstawie dobrała odpowiedni. Jak weźmisz zły switch to może nie działać jeden dwa transpondery, a w srajnych przypadkach (przesterowanie naziemnej całość).
Firma instalatorska zmierzy sygnały za niewielka kase zamontuje odpowiedni switch w cenie takiej jak w sklepie. Bedzie do tego jeszcze gwarancja na miejscu.
sprawdź tutaj: rtvprojekt.com

#3 08-07-2009 23:26:07

zatracona
Użytkownik

to byloby najlepsze rozwiazanie ale mieszkam w malej miejscowosci gdzie nawet nie slyszeli o czyms takim jak multiswitch wiec o firmie instalatorkiej to nawet nie mam co marzyc- a sciagniecie ich z innego miasta to za duży koszt wiec odpada sad

#4 09-07-2009 10:44:54

maciej.m
Użytkownik

Witam,

Zdecydowanie polecam Triaxa. To sprawdzona marka, „sprzęgnięta” technologicznie z Hirschmannem, który
postrzegany jest jako „Mercedes” wśród sprzętu antenowego. Można przyjąć stwierdzenie, że po zamontowaniu systemu Triax zapomina Pan o sprawie na długie lata.

Pozdrawiam
Maciej Miszczuk

Ostatnio edytowany przez maciej.m (09-07-2009 10:45:23)

Stopka forum