Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Witam,
chcę podłączyć drugi telewizor do kablówki.
W sieci mam już podłączony jeden odbiornik TV oraz komputer z kartą TV.
Zauważyłam, że przy komputerze mam zainstalowany rozgałęźnik firmy Startron RH12 1/2, gdzie przy wyjściu "Out" jest podłączony od razu filtr rurkowy górnoprzepustowy firmy Matt 88-862 MHz (RFG 88). Zaś przy telewizorze podłączony jest odgałęźnik firmy Startron OH112 (12db) 1/2. Przy wejściu "In" podłączony jest kabel, w którym zainstalowany jest filtr G-P dopasowany 88.
Zakupiłam kabel konc., rozgałęźnik firmy EcoLine+ ES-03+ 3-way splitter 5-1000 MHz (6.2db przy każdej końcówce).
Wymontowałam odgałęźnik Straton przy TV i zainstalowałam rozgałęźnik Ecoline 1/3. Włączyłam od razu pierwszy telewizor - odbiór oki. Włączyłam komputer - brak sygnału do Internetu. Przez to, że nie zakupiłam wtyczki antenowej, to nie mogłam sprawdzić odbioru w drugim telewizorze. Przy odinstalowywaniu rozgałęźnika okazało się, że ten "kopie" - czyżby było jakieś przebicie?
Nie wiem co jest źle, że nie mam połączenia z Netem przy zainstalowaniu rozgałęźnika 1/3 i czemu "kopie"?
Co powinnam zakupić i zrobić?
Niestety nie mam talentu do rysowania, stąd brak schematu.
Ma ktoś może pomysł na rozwiązanie mojego problemu?
Pozdrawiam
Kamila
Talentu do rysowanie to może niemasz jednak jestem przekonany że bardzej niemasz ochty tracić czasu na rysowanie. Oczywiście Twoja chaotyczna informacja niewiele wyjaśnia. Parametry pracy modemu sprawdzisz wpisując w wyszukiwarce 192.168.100.1 pewnie modem nie widzi zwrotki, a to może świadczyć że element pasywny jaki zastosowałeś jest do kitu czytaj nie pracuje w kanale zwrotnym.
Pozdrawiam
czekam na ciąg dalszy korespondencji.