Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Na poczatku powiem, ze mam mgliste pojecie o tv kablowej. Ale mysle sobie mysle, czy pewne rzeczy da sie zrobic. Wiec w moim przypadku filtr pakietowy, ktory jest nakrecony na poczatek mojego kabla w puszce wycina (nie wiedzialem jakiego fachowego slowa uzyc) kanaly nadawane chyba na czestotliwosci >500MHz. Czy istnieje mozliwosc nakrecenia na drugi koniec (czyli w moim domu) jakiegos wzmacniacza (?), ktory pozwoli ogladac kanaly na czestotliwosciach >500MHz? Wiele kanalow wlasnie z tego tego zakresu u mnie mocno sniezy, ale idzie dojsc do tego, jaki to kanal. Myslalem, czy nie da sie wzmocnic tego sygnalu i czy te kanaly mozna by ogladac normalnie
Witam.
Niestety, filtrowanie ma za zadanie "upakietyzowanie" całych zasobów abonenckich. Zamontowanie filtra "wyznacza" główną częstotliwość możliwą do odbioru. Wzmacniacz niczego tu nie zmieni, gdyż sygnał odfiltrowany jest do poziomu szumu i zastosowanie wzmacniacza jedynie spotęguje i wzmocni te szumy i zakłócenia.
W celu odbioru programów nadawanych powyżej 500 MHz należy u Operatora zamówić pełen pakiet programów i - rzecz jasna - za niego zapłacić. Przestrzegam również - bazując na pytaniach niektórych forumowiczów - przed
samowolnym demontażem filtra pakietującego. Jest to sprzeczne z prawem i w razie zdemaskowania powoduje przykre konsekwencje prawne.