Forum przy sklepie www.elpio.pl Oferta Pracy Projekt, montaż, serwis
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
![]()
Witam
Proszę o pomoc w podłączeniu 3 telewizorów i odbiorników radiowych do trzech pokoi. Mieszkam w bloku i robię remont. Nie mam pojęcia jaka antena jest na bloku. Jednym słowem w temacie jestem laikiem. Chciałbym całą instalację schować pod tynkiem. Gniazda TV/R/SAT są podtynkowe zadawałem już w kilku sklepach pytanie czy gniazdka same w sobie posiadają jakieś wzmacniacze sygnału itp. w końcu kosztują po 40-70 zł, nie uzyskałem odpowiedzi? Słyszałem opinie iż lepiej wyjść kablem z Sciany ( czyli z rozdzielacza) i nie montować żadnego gniazdka bo każde łączenie tylko osłabia sygnał ? Kolejne pytanie to czy są dostępne puszki lub coś podobnego aby nie montować rozdzielacza na ścianie tylko pod tynkiem? Mam jeszcze kilka wątpliwości i ciężko mi jest je opisać. Jeżeli znajdzie się życzliwa osoba z odrobiną wiedzy na ten temat chętnie zadzwonię po poradę. Czas mnie goni bo ekipa remontowa chce już zakończyć prace przygotowawcze.
Dzięki za wszelką pomoc.
JL
Ostatnio edytowany przez Jarek (01-07-2007 23:16:47)
Witam.
Proszę zadzwonić na numer stacjonarny 061 8194078 lub komórkowy 609222870. Podyskutujemy i wyjaśnimy Pana wątpliwości.
Pozdrawiam
Maciej Miszczuk